První písmeno názvu:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

PIASCLEDINE 300 - příbalový leták

Humánní léčivý přípravek

PIASCLEDINE 300


(avocado oleum insaponificabile, sojae oleum insaponificabile)
tvrdé tobolky


Držitel registračního rozhodnutí:
Medicom International s.r.o.
Páteřní 7
635 00 Brno
Česká republika
Výrobce:
Laboratoires EXPANSCIENCE, 28230 Epernon, Francie


Složení:

1 tvrdá tobolka obsahuje:
Léčivá látka: avocado oleum insaponificabile 100 mg, sojae oleum insaponificabile 200 mg
Pomocné látky: koloidní bezvodý oxid křemičitý, butylhydroxytoluen (E 321), oxid titaničitý (E 171), sodná sůl erythrosinu (E127), žlutý oxid železitý (E172), želatina, polysorbát 80, želatina typu B, černý inkoust (šelak (E904), bezvodý alkohol, isopropylalkohol, butylalkohol, propylenglykol, koncentrovaný roztok amoniaku, černý oxid železitý (E172), hydroxid draselný, čištěná voda).


Indikační skupina:

Fytofarmakum-antirevmatikum.


Charakteristika:

Piascledine 300 působí analgeticky a protizánětlivě mimo jiné tlumením prozánětlivých interleukinů, které při osteoartróze významně působí při odbourávání chrupavky. Piascledine 300 vyvolává v kloubní chrupavce obnovu extracelulární matrix celou řadou mechanizmů, mezi něž patří např. zvýšení produkce kolagenu chondrocyty.


Kdy se Piascledine 300 používá?

Přípravek Piascledine 300 je určen k léčbě příznaků osteoartrózy kolene nebo kyčle.


Kdy se Piascledine 300 nesmí používat?

Přípravek se nesmí užívat při známé přecitlivělosti na léčivou látku nebo některou z pomocných látek obsažených v přípravku. Přípravek obsahuje sójový olej. Jestliže jste alergičtí na arašídy nebo sóju, neužívejte tento léčivý přípravek.
Přípravek by neměl být podáván v období těhotenství a kojení. O případném užití během těhotenství nebo kojení se poraďte se svým lékařem. Pro nedostatek zkušeností se nedoporučuje přípravek podávat dětem do 12 let.


Může mít Piascledine 300 nežádoucí účinky?
Přípravek je obvykle velmi dobře snášen. Vzácně se mohou objevit zažívací potíže jako bolest v žaludku, nucení na zvracení, pocit tukové pachuti s návratem spolknuté stravy, čemuž lze zabránit tím, že tobolky budete užívat během jídla. Vzácně se vyskytly reakce přecitlivělosti jako kopřivka a kožní vyrážka. Velmi vzácně bylo zaznamenáno zvýšení jaterních enzymů. Případný výskyt nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí oznamte ošetřujícímu lékaři.


Může Piascledine 300 ovlivnit účinnost jiných léků?
Ovlivnění jiných léků při podávání Piascledine 300 nebylo pozorováno. Přesto informujte svého lékaře o všech dalších lécích, které užíváte.


Jak se Piascledine 300 podává?
Pokud lékař neurčí jinak, Piascledine 300 se užívá v dávce 1 tobolka 1 krát denně během jídla.
Tobolky se polykají celé a doporučuje se zapít je dostatečným množstvím vody. Doporučená délka terapie je 3 měsíce, účinek léčby přetrvává po dobu 2 měsíců.


Jak se Piascledine 300 uchovává?
Přípravek se uchovává při teplotě do 25°C.


Upozornění:

Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem se poraďte s lékařem.


Varování:
Přípravek nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Přípravek musí být uchováván mimo dosah a dohled dětí.


Balení:
15 nebo 30 tobolek


Datum poslední revize:
13.6.2012

Upozornění: Výše uvedené údaje mají pouze informační charakter. Kompletní a aktuální informace o léčivých přípravcích naleznete na webových stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

O správném dávkování nebo nežádoucích účincích se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.